Heel veel tips om schade te voorkomen!

Niet alle schade valt te voorzien of zelfs te voorkomen. Gelukkig zijn er voor die gevallen verzekeringen en het spreekt voor zich dat we daar van alles over kunnen vertellen. Maar veel schade of gevaarlijke situaties zijn wél te voorkomen.

Publicatiedatum

15 september 2020

Gerelateerde verzekering(en)

Storm 

Laten we wel zijn: met de huidige techniek rondom weersvoorspellingen kan een storm tegenwoordig nauwelijks meer als een verrassing komen. Daar kun je je dus prima op voorbereiden! Als er storm wordt aangekondigd op het nieuws: 

  • Zorg dat parasols en losse zaken veilig opgeborgen zijn;

  • Zorg dat automatische zonweringen uitgeschakeld zijn nadat deze binnengehaald zijn om te voorkomen dat deze tijdens de storm automatisch uitgaan;

  • Zorg voor de storm dat losse takken uit bomen verwijderd zijn en dat naar aanleiding van boomonderhoud bomen worden gekapt die risico’s opleveren. Controleer ook direct na een storm of er loshangende takken in de bomen hangen. 

We zien vaak gebeuren dat eigenaarschap ontbreekt en dat niemand de verantwoordelijkheid neemt om te checken of zonweringen zijn binnengehaald. Het is zeker een (extra!) idee om een preventiemedewerker hiervoor verantwoordelijk te maken. 

Vallende bladeren en veel regen kunnen voor problemen zorgen. Dat kun je voorkomen! Denk aan: 

  • Het periodiek legen/controleren van de dakgoten;

  • Controleer periodiek leidingen en andere installaties die aangesloten zijn op de waterleiding, ook op plaatsen waar deze minder goed zichtbaar zijn, zoals kelders en kruipruimtes;

  • Bij lange warme periodes: controleer of de condensafvoeren van airconditioners het water op de juiste wijze afvoeren;

  • Zorg dat vloeren na een waterschade lange tijd kunnen drogen. 

Bliksem

Hoewel we onweer en bliksem meer met de zomer associëren, is het goed om hier altijd rekening mee te houden. Wat zijn goede maatregelen om te nemen? 

Blikseminslag kan op drie verschillende manieren schade veroorzaken: 

  1. Directe inslag. Een bliksemafleider biedt hiertegen bescherming. Belangrijk is wel dat deze installatie onderhouden wordt en dat regelmatig gecontroleerd wordt dat de installatie nog intact is. Plaats bliksembeveiliging op hoge gebouwen waar veel installaties zijn aangebracht. Ook alleenstaande gebouwen zijn gevoelig voor blikseminslag;

  2. Inslag door geleiding. Dit ontstaat doordat bliksem in de buurt inslaat en de overspanning via kabels en leidingen overspanning in het pand veroorzaakt. Het vervangen van loden leidingen voor pvc-leidingen en het aanbrengen van glasvezelkabels bieden een preventieve werking voor dit soort risico;

  3. Inductie. Dit is de overspanning die zich verspreidt via elektromagnetische straling. UPS overspanningsbeveiliging biedt hiertegen enige bescherming. 

Controleer de gebouwen regelmatig op de aanwezigheid van de volledige bliksembeveiliging.

.

Meer weten?Het spreekt voor zich dat we van alles kunnen vertellen over het voorkomen van schade en het verzekeren ervan voor het geval het nodig is. Neem gerust contact met ons op, we informeren u met plezier!


Bedankt voor uw inschrijving. U ontvangt een e-mail waarmee u uw inschrijving kunt bevestigen.