Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een lijst met veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij, maak dan gebruik van onderstaand contactformulier en stel uw vraag. U kunt ook met behulp van het vergrootglas rechtsboven uw specifieke vraag invoeren.

Mail de nieuwe gegevens naar uw klantteam, naar post@sovib.nl of bel 010-4113751.

Neemt u contact op met uw klantteam binnen Sovib.

U kunt contact opnemen uw klantteam binnen Sovib.

U kunt contact opnemen via fa@sovib.nl. Wilt u uwdeelnemer- en notanummer vermelden bij uw vraag?

Ook kunt u bellen naar 010-4113751 en vragen naar de financiële administratie.

Het wijzigen van het IBAN-nummer kan uitsluitend per brief d.m.v. ondertekening van een bevoegd persoon en een kopie van tenaamstelling rekeninghouder. De stukken kunnen vervolgens naar het klantteam worden gemaild of naar post@sovib.nl.

Al uw facturen staan op ons klantportaal. Via de knop rechtsboven, kunt u het klantportaal bereiken en inloggen met uw gegevens. Als u uw inloggegevens kwijt bent, kunt u contact opnemen met uw klantteam.

Op de dienstrittenverzekering zijn alle inzittenden (bestuurder en bewoners/cliënten) van de desbetreffende voertuigen van de werknemers verzekerd als er sprake is van een dienstrit. Van een dienstrit is sprake wanneer een werknemer of vrijwilliger gebruik maakt van een voertuig dat niet van de instelling is, ten behoeve van of in opdracht van de werkgever.

De verzekeraar vergoedt in beginsel de zaak- en/of letselschade van de inzittenden als gevolg van een (verkeers)ongeval tijdens een dienstrit.

De dienstrittenverzekering betreft een secundaire dekking. Dit betekent dat in geval van schade eerst de eigen verzekering van het voertuig (indien van toepassing) of de WAM-verzekering van een bij het (verkeers)ongeval betrokken voertuig moet worden aangesproken. Als er geen verzekering bestaat die de schade dekt, of als de verzekering de schade niet volledig dekt, kan er een beroep worden gedaan op de dienstrittenverzekering.

Rolstoelen met duwondersteuning/hulpmotor waarbij een handmatige handeling/lichamelijke kracht nodig is, zoals ‘hoepelen’ of de ‘begeleider moet blijven duwen’, hebben geen verzekeringsplicht. De eventuele aansprakelijkheid voor schade aan derden met dit soort rolstoelen is verzekerd op respectievelijk de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren of bedrijven. Er hoeft dus geen aparte wettelijke aansprakelijkheidsverzekering afgesloten te worden.

Alle overige rolstoelen met een hulpmotor (elektrische rolstoelen) moeten wel verplicht WA worden verzekerd. Deze rolstoelen dienen te worden voorzien van een verzekeringssticker, ook wanneer deze uitsluitend binnen een gebouw gebruikt worden.

Indien een vrijwilliger of personeelslid met de (duo)fiets schade veroorzaakt aan derden tijdens een rit en de rit in opdracht is of ten behoeve van de zorginstelling, dan is de aansprakelijkheid geregeld onder de reguliere aansprakelijkheidsverzekering (AVB).

Gaat een familielid of ander persoon die verder niet gelieerd is aan de zorginstelling fietsen met een bewoner en er ontstaat schade aan een derde, dan is de bestuurder aansprakelijk. Deze aansprakelijkheid is verzekerd op de particuliere aansprakelijkheidsverzekering (AVP) van de bestuurder, indien deze is afgesloten. Mocht deze verzekering niet zijn afgesloten, dan moet de bestuurder van de fiets, als die aansprakelijk blijkt te zijn, zelf de aan derden veroorzaakte schade vergoeden.

Hierbij opgemerkt dat als een persoon met een bewoner gaat fietsen, die persoon mogelijk als een vrijwilliger aangemerkt kan worden. In dat geval geldt weer jullie eigen aansprakelijkheidsverzekering. Het maakt voor de aansprakelijkheid niet uit of de schade wordt veroorzaakt binnen of buiten de zorglocaties.

Over Sovib

Sovib is gespecialiseerd in verzekeringen en diensten voor de zorgsector. Voor ons is verzekeren een mogelijk sluitstuk van een advies op maat over risicobeheer. Onze diensten en verzekeringen zijn allemaal ontstaan vanuit de vraag van de zorgsector. Maatwerk dus.

Meer over Sovib

Bedankt voor uw inschrijving. U ontvangt een e-mail waarmee u uw inschrijving kunt bevestigen.