Over Sovib

Sovib is gespecialiseerd in verzekeringen en diensten voor de zorgsector. Voor ons is verzekeren een mogelijk sluitstuk van een advies op maat over risicobeheer. Onze diensten en verzekeringen zijn allemaal ontstaan vanuit de vraag van de zorgsector. Maatwerk dus. Dat is al zo vanaf het allereerste begin, want Sovib ontstond letterlijk uit de behoefte van zorginstellingen. Die focus hebben we vastgehouden, tot op de dag van vandaag. Onze diensten en collectieve verzekeringen zijn daardoor altijd precies afgestemd op de wensen van onze deelnemers.

Zo zijn we begonnen

In 1984 werd op initiatief van een aantal verzorgingshuizen een onderzoek gestart naar de verzekeringssituatie in de zorgsector. De resultaten bevestigden hun vermoedens: de zorgsector betaalde te veel premie in verhouding tot de collectieve schadelast. Bovendien kwam preventie nog niet voor in het woordenboek van zorginstellingen. Om dit patroon te doorbreken, ontwikkelde Sovib een collectief verzekeringspakket voor de zorgsector. Door de collectiviteit daalden de verzekeringskosten aanzienlijk. En daarmee ook de premies. Vandaag de dag bedient Sovib verzorgings- en verpleeghuizen, thuiszorginstellingen, GGZ-instellingen, gehandicaptenzorg en ziekenhuizen in heel Nederland.

Zo werken we

Sovib werkt uitsluitend voor de zorgsector. We zijn nauw betrokken bij het veld: regelmatig zitten we met klanten om de tafel. Daardoor weten wij waar zij behoefte aan hebben en wat er speelt in de sector. Op die manier ontwikkelden we verschillende diensten en collectieve verzekeringsoplossingen, die aansluiten op de wensen van de markt. Dankzij het intensieve contact met onze klanten kunnen we onze producten voortdurend aanpassen aan nieuwe wensen, ontwikkelingen en wet- en regelgeving.

Wat we u bieden

Sovib ondersteunt zorginstellingen bij het beheersen van risico’s. Het sluitstuk van risicobeheer is een goede verzekering. En ook daarmee kunnen wij u helpen. Sovib heeft collectieve schade- en inkomensverzekeringen. Al onze verzekeringen zijn in collectief verband ondergebracht bij gerenommeerde verzekeringsmaatschappijen. U bent daardoor verzekerd van een stabiele premie. Bovendien zijn de verzekeringsvoorwaarden, dekkingen en dienstverlening helemaal afgestemd op de zorgsector. U heeft dus een verzekering op maat.

Ons team