Subsidies voor duurzame inzetbaarheid in de zorg
30 augustus 2024
Vanaf 1 september 2024 kunnen zorgorganisaties in de VVT zich inschrijven voor subsidies om interventies te zetten om medewerkers fit en
Fraude kent vele gezichten; letterlijk maar ook in verschijningsvormen. Voorbeelden van (veel voorkomende) fraudegevallen zijn:
• fraude door een zelfstandig opererende medewerker die eenmalig of gedurende langere tijd (tot aan vele jaren achtereen) geld naar zichzelf doorsluist;
• fraude door samenspannende medewerkers;
• fraude door een medewerker die samenspant met een externe betrokkene;
• fraude door een externe partij van buitenaf.
De gevolgen van fraude kunnen verstrekkend zijn. Niet alleen op financieel gebied, maar ook op het gebied van imago en veiligheidsgevoel. De laatste twee gevolgen zijn lastig in geld uit te drukken, maar de financiële gevolgen (dus het verdwenen geld) kunnen zeer zwaar op een organisatie drukken. Zo zwaar zelfs, dat dit feitelijk niet met eigen middelen is op te vangen. En zou dit wél met eigen middelen zijn op te vangen, dan is dat een uiterst ongewenste besteding van het geld omdat dit dan immers niet aan de “echte” zorgdoelen kan worden besteed.
Met de fraudeverzekering van Sovib dekt u de mogelijke gevolgen van fraude voor de organisatie af.
Goed om te weten:
Specifiek op uw wensen af te stemmen
Uitgebreide dekking
Geen onderverzekering tot gekozen verzekerd bedrag
Sovib is gespecialiseerd in verzekeringen en diensten voor de zorgsector. Voor ons is verzekeren een mogelijk sluitstuk van een advies op maat over risicobeheer. Onze diensten en verzekeringen zijn allemaal ontstaan vanuit de vraag van de zorgsector. Maatwerk dus.