Zo kun je je als zorgondernemer onderscheiden

Werknemers in de zorg hebben een aantal pittige maanden achter de rug en dan drukken we ons nog voorzichtig uit. Het verzuim is aan het stijgen en het zal voorlopig nog de regel blijven dat je als werknemer in de zorg al met de geringste verkoudheidsklachten thuis moet blijven. Wat dit betekent voor de druk op de zorg op de langere termijn, is vooralsnog koffiedik kijken. Maar het vraagt niet om veel voorstellingsvermogen om te zeggen dat de druk niet snel zal afnemen. 

Publicatiedatum

18 mei 2020

WIA

Na 104 weken van ziekte/arbeidsongeschiktheid komt een werknemer in de WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen) terecht. Dat betekent een flinke achteruitgang in inkomen. Om dat gat op te vangen, bestaat de WIA-aanvullingsverzekering. Deze verzekering kan een werkgever afsluiten voor het personeel en hij of zij kan zelf bepalen hoe de premie verdeeld wordt. De werkgever kan dit aanbieden aan het personeel, of fifty-fifty, of de werkgever kan de verzekering aanbieden maar aan de medewerkers zelf overlaten om daar al dan niet gebruik van te maken. Als particulier kun je een dergelijke verzekering ook afsluiten, maar eerlijk is eerlijk: dat is eigenlijk onbetaalbaar.

 Onderscheid je met een WIA-aanvullingsverzekering 

In deze tijden waarin de zorg in het volle licht staat, is het voor ondernemers in de zorg raadzaam om zich ten opzichte van de huidige én toekomstige werknemers te onderscheiden. Dat kan bijvoorbeeld door een WIA-aanvullingsverzekering aan te bieden. Een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde! Voor zichzelf kunnen de werknemers een dergelijke verzekering bijna niet afsluiten, dus als zorgondernemer kun je zo een streepje voor hebben. Hoe dan ook is het als zorgondernemer en vanuit goed werkgeverschap belangrijk om hier over na te denken! 

Meer weten? We denken graag mee hoe je als zorgondernemer al op een vrij eenvoudige manier iets voor je personeel kunt doen op de lange termijn! Neem vrijblijvend contact met ons op! We vertellen je graag onze ideeën!