Verzekerd van onze hulp

De razendsnelle verspreiding van het corona-virus heeft de wereld op z’n kop gezet. Geen week is hetzelfde, geen dag eigenlijk. We houden ons vast aan kleine sprankjes hoop, meevallende cijfers en de standvastigheid van onze wetenschappers. Intussen heeft de zorg het zwaar.

Publicatiedatum

27 maart 2020

Gerelateerde verzekering(en)
.

Open

 
Onze medewerkers zitten thuis, het kantoor van Sovib is vanwege het besmettingsgevaar gesloten. Maar tegelijkertijd zijn we open, staan we open voor het bieden van hulp aan onze klanten en medewerkers in de zorg waar we maar kunnen. Al was het maar om hen voor zover mogelijk te ontzorgen. Om antwoord te geven op prangende, praktische zaken die de nood enigszins kunnen verlichten.
 

Voorbeelden

 
Als het gaat om verzekeringen in de zorg bijvoorbeeld. Personeel met een verlopen BIG-registratie na 1 januari 2018 heeft van de overheid toestemming gekregen om medische handelingen, zoals beschreven in de wet, toch nog te mogen verrichten. Normaal gesproken is dit uiteraard niet verzekerd, maar verzekeringsmaatschappij a.s.r. heeft besloten om dit zolang de noodmaatregel van de overheid van kracht is, mee te verzekeren in de AVB (aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven). De collega’s van Arag verzekeren dit in de rechtsbijstandverzekering.
 

Alternatieve plannen

 
Ook zijn er vragen over het wegvallen van inkomstenbronnen bij zorgondernemingen. Denk aan het sluiten van een horecagelegenheid of dagbesteding. Het is begrijpelijk dat deze ondernemers alternatieven ontwikkelen om toch enig inkomen te genereren. Maaltijdbezorging bijvoorbeeld. Deze activiteiten zijn echter niet altijd verzekerd. Ook hier proberen we zoveel mogelijk te helpen, te adviseren en te ontzorgen. Niet alle activiteiten zullen zomaar verzekerd zijn, dus een dekkingstoezegging kunnen we niet doen, maar we denken graag mee en onderzoeken de vragen en de mogelijkheden die we hebben om antwoord te kunnen geven.
 
Wees verzekerd van onze steun en hulp. Uw gezondheid in alle opzichten ligt ons na aan het hart en we willen op deze manier ons kleine steentje bijdragen aan het bezweren van deze crisis.