Onze inspiratie: jouw energie en passie

Waarom doen we wat we doen? Wat drijft ons? We hebben er serieus over nagedacht en kwamen na rijp beraad met een antwoord. We willen de zorgsector helpen bij het beheersbaar maken van hun risico’s, zodat zij zich met volle aandacht kunnen richten op het behalen van hun organisatiedoelen, met name het leveren van goede zorg aan de hulpbehoevende inwoners van Nederland. 

Publicatiedatum

22 januari 2020

Gerelateerde verzekering(en)

Charme

Maar hoe ziet dat er dan in onze praktijk uit? Is iedereen die bij Sovib werkt bijvoorbeeld erg begaan met de zorg? Nou, in meer of mindere mate wel. Mensen die bij ons werken of komen werken, proberen we wel de charme van bijvoorbeeld de ouderen- en gehandicaptenzorg bij te brengen. Die charme zien wij vooral ook bij mensen in de zorg. Het is zwaar werk, maar de energie en passie die zorgverleners voor hun vak hebben is voor ons een voorbeeld. Als zij kunnen doen wat ze willen doen en waarvoor ze gekozen hebben, dan is dat voor ons enorm inspirerend. 

Respect! 

Voorbeeldje. Laatst nog kwamen we in contact met een jonge assistent-bedrijfsleider van een horecagelegenheid waar verstandelijk gehandicapten werken. Feitelijk heeft zij twee banen: ze moet de horecazaak draaiende houden én ze is honderd procent zorgmedewerker. Dat dwingt respect af. Stel je voor dat zo’n bedrijf afbrandt: uiteraard is er materiële schade, maar vooral is het voor ons zaak om deze mensen letterlijk en figuurlijk zo snel mogelijk uit de brand te helpen en weer aan het werk krijgen. Dat is precies waar wij het voor doen.

Thuis 

Daarom willen we zorginstellingen graag zoveel mogelijk werk uit handen nemen, als het gaat om verzekeringszaken en advies. Dat gaat alleen als je begrijpt wat er speelt. Daarbij geloven we in collectiviteit en de kracht van specialisme. En omdat we dit al sinds 1986 doen, zijn we thuis in de zorg en spreken we de taal. Er zijn organisaties die al sinds 1986 zaken met ons doen en dat geeft precies aan dat we graag voor lange termijnrelaties gaan. Zo leveren we daadwerkelijk een bijdrage aan de zorg en dat geeft ons op onze beurt passie en energie.