WGA-eigen risicoverzekering

Als één van uw werknemers arbeidsongeschikt raakt, komt er veel op u af. Zowel organisatorisch als financieel. Een werknemer die na twee jaar ziekte geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt wordt verklaard, kan in aanmerking voor een uitkering vanuit de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA).

Arbeidsongeschiktheid werknemer. Wat nu?

Deze uitkering komt veelal gedurende de eerste tien jaar voor uw rekening. Met de WGA-eigenrisicoverzekering verzekert u zich tegen dit risico.

Voor het WGA-risico bent u standaard verzekerd bij UWV. U kunt ervoor kiezen om eigenrisicodrager te worden. U betaalt dan gedurende maximaal tien jaar de WGA-uitkeringen zelf. Met een WGA-eigenrisicoverzekering krijgt u deze uitkeringen vervolgens weer vergoed.

Als eigenrisicodrager houdt u de verzuimbegeleiding en re-integratie in eigen hand. Ook biedt de verzekeraar u hierbij (financiële) ondersteuning. Op deze manier krijgt u grip op de WGA-lasten. 

Goed om te weten:

  • Professionele ondersteuning door onze afdeling Werk & Inkomen (W&I)

  • Uitloop meeverzekerd

  • Rechtsbijstandsdekking mogelijk

Over Sovib

Sovib is gespecialiseerd in verzekeringen en diensten voor de zorgsector. Voor ons is verzekeren een mogelijk sluitstuk van een advies op maat over risicobeheer. Onze diensten en verzekeringen zijn allemaal ontstaan vanuit de vraag van de zorgsector. Maatwerk dus.

Meer over Sovib

Contactformulier

Speciaal ontwikkeld voor en door de zorg