Welkom in ons nieuwe pand!

In ons nieuwe pand kunnen we ons aanpassen aan de nieuwe realiteit rondom werken. Kom gerust eens bij ons kijken!

Publicatiedatum

27 december 2022

Bijna dertig jaar waren we honkvast en eerlijk is eerlijk: dat beviel ons uitermate goed. Aan de rand van het centrum van Rotterdam, op loopafstand van het station, uitvalswegen in de buurt en horeca voor de nodige ontspanning op z'n tijd. Maar. Het kantoor staat op de nominatie om plaats te maken voor appartementen. Twee jaar geleden kregen we zodoende de vraag of het mogelijk was dat we zouden verhuizen. Dat was dus midden in de coronaperiode en we hadden toen al in de gaten dat corona zou leiden tot een andere manier van werken. We zagen heus wel kansen en dus werd het tijd voor een verhuizing, waarbij we met onze eisen en wensen voor het nieuwe pand rekening konden houden met de nieuwe realiteit. Want de 'oude' kantoortuin leverde in de tijd na corona toch regelmatig de nodige lege bureaus op. Dat is ook het gevolg van ons beleid om ten minste twee dagen per week op kantoor te zijn, ongeacht de contracturen.

Op zoek

En dus op zoek naar een nieuw pand. Een van de uitgangspunten daarbij was dat het werkkantoor leuker moest zijn dan het thuiskantoor. Dat zou de gang naar het kantoor makkelijker maken. Als je individueel en geconcentreerd werk moet doen: prima om thuis aan de slag te gaan. Maar een kantoor is een prima plek om elkaar te ontmoeten en om samen te werken. Vervolgens gingen we kijken hoeveel vierkante meter we nodig hebben en een aantal andere praktische zaken. Uiteindelijk kwamen we na enig zoeken uit op Vasteland 100. Ook aan de rand van het centrum van Rotterdam, vlakbij de Erasmusbrug. We kijken uit over de skyline van de stad en dat geeft letterlijk en figuurlijk visie. Sinds eind september zijn we daar operationeel.

In kaart brengen

Voor de verhuizing hebben we onze medewerkers laten enquêteren om de wensen in kaart te brengen. Een gespecialiseerd bureau bracht zo in beeld hoe een gemiddelde werkdag eruitziet, welke ruimten worden gebruikt, met welke afdeling iedereen contact heeft en meer praktische zaken, als vervoer, ligging en parkeren. Dit bureau telde de bevindingen op en trok de conclusie dat dit nieuwe pand het beste bij ons zou passen. En het moet gezegd: het viel inderdaad volledig op zijn plaats. In dit pand konden we al onze wensen kwijt zoals wij het wilden.

Up and running

Inmiddels zijn we volledig up and running op onze nieuwe plek. En het is ook een prima plek om onze klanten te ontvangen! Het uitzicht over Rotterdam is prachtig en de koffie smaakt er ook geweldig. Van harte welkom!