Waarom wij écht een leuk bedrijf zijn!

We zijn trots op ons bedrijf en op de mensen die het bedrijf maken. Voor één keer vertellen we daar meer over.

Publicatiedatum

2 maart 2023

.

Veel mensen vinden het een lastige vraag, zeker tegenover een gezelschap met mensen die ze niet helemaal goed kennen. Kun je iets leuks over jezelf vertellen? Of: waar ben jij nou echt goed in? Waarom willen mensen graag bij jou zijn? Het zijn vragen die ons dwingen na te denken over onszelf, over ons positieve ik. En bescheiden mensen als wij Nederlanders over het algemeen zijn, hebben we daar een beetje moeite mee. Wij zijn een volk van ‘niet lullen maar poetsen’. Wie te hoog opgeeft van zichzelf, is al gauw arrogant.

Maar toch!

Ja, wij zijn bij Sovib erg blij met onszelf en nee, we zijn niet arrogant. Maar waarom is werken bij Sovib nou zo leuk? We kunnen er niet omheen: collega’s maken je werkplek. We hebben het gevoel dat we het werk samen doen. En dat is best bijzonder. Zelf noemen we Sovib ‘het leukste bedrijf van Rotterdam’ en eerlijk is eerlijk, we hebben natuurlijk geen idee of dat echt zo is, maar het zegt wel iets over hoe we zélf naar Sovib kijken. Over het gevoel dat wij zelf bij Sovib hebben. Sovib is een bedrijf dat heel menselijk voelt. Zeker, we kunnen ontzettend hard werken, maar dat doen we niet met oogkleppen op. We zijn niet alleen maar werknemers, maar ook mensen met oog voor elkaar. Dat gaat met een lach en een traan. En samen een oplossing creëren als een collega het om wat voor reden dan ook moeilijk heeft.

Dol op projectgroepjes

We staan bij Sovib erg open voor de mening van collega’s. Voor van alles komen we samen om zaken te bespreken, als werknemer heb je veel inbreng in hoe de zaken lopen. Tuurlijk, beleid en strategie zijn vooral een zaak van het MT. Onlangs zijn we verhuisd naar een nieuw pand – we hebben er zelfs een hele blog aan gewijd. Aan alle werknemers is gevraagd wat ze belangrijk vinden, wat ze terug willen zien in het nieuwe pand. Wat moet behouden blijven? Wat hebben we niet wat je wil hebben? Dat is allemaal meegenomen in de locatie, het ontwerp en de inrichting van het pand. Die inbreng wordt gevraagd en daar wordt daadwerkelijk iets mee gedaan. Sovib is niet het bedrijf van een paar mensen aan de top en een hoop werknemers daaronder. Sovib is het bedrijf van ons allemaal.

Verloop? Tuurlijk

Ook bij Sovib gaan soms mensen weg, om uiteenlopende redenen. Maar heel regelmatig vieren we hier een feestje vanwege een tienjarig jubileum. Of twintigjarig. En dertig jaar vorige week. Zoals elk bedrijf moet Sovib soms op zoek naar nieuwe mensen. Dan is het cv natuurlijk één ding, maar persoonlijkheid en ‘de klik’ zijn minstens zo belangrijk. En of iemand dan 20 of 60 jaar oud is, doet niet ter zake. Een mooie mix van jeugdig enthousiasme enerzijds en de nodige levenservaring anderzijds zorgt voor een heus familiegevoel. We leren van elkaar: wat onze jonge mensen met computerprogramma’s als Excel kunnen, daar kunnen de spreekwoordelijke oudjes nog wat van leren. Het zorgt voor dynamiek. En het is onze kracht.

Koffie dan maar?

Kom gerust eens langs, zoals bij een goede familie staat de koffie klaar in ons werkcafé. We laten graag ons mooie bedrijf zien, in alle opzichten.