Subsidies voor duurzame inzetbaarheid in de zorg

Vanaf 1 september 2024 kunnen zorgorganisaties in de VVT zich inschrijven voor subsidies om interventies te zetten om medewerkers fit en gemotiveerd te houden

Publicatiedatum

30 augustus 2024

.

Vanaf 1 september 2024 (nu dus!) kunnen zorgorganisaties in de VVT zich inschrijven voor subsidies (vouchers) waarmee u kosteloos interventies kunt inzetten om uw medewerkers fit en gemotiveerd te houden.

Waarom investeren in duurzame inzetbaarheid?

We hoeven u niet te vertellen dat de zorgsector onder druk staat. Maar wist u dat er verschillende effectieve interventies zijn die uw organisatie kunnen helpen? Of u nu een groot of klein team hebt, er is altijd een passende oplossing om uw mensen duurzaam inzetbaar te houden. Het beste nieuws: er zijn subsidies beschikbaar om dit voor elkaar te krijgen!

Van 1 tot en met 21 september 2024 kunt u zich inschrijven voor vouchers waarmee u interventies kunt bekostigen. Dit is dé kans om zonder kosten aan de slag te gaan met de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers. De subsidies variëren van €30.000 tot €60.000, afhankelijk van de grootte van uw organisatie.

Hoe regel ik dat?

Meldt u aan en vul de vragenlijst in over de duurzame inzetbaarheid binnen uw organisatie. Zodra dat gedaan is, ontvangt u een samenvatting en wacht u op de toekenning van de voucher. Hier leest u hoe het aanvragen werkt: https://www.vvtwerktaanmorgen.nl/aan-de-slag/duurzame-inzetbaarheid

Begin oktober hoort u of u een voucher hebt ontvangen. Is het gelukt? Dan kunt u kiezen uit een breed scala aan interventies: https://www.vvtwerktaanmorgen.nl/interventieoverzicht

Wordt uw aanvraag afgewezen, dan komt u op een wachtlijst en maakt u nog steeds kans.

Hoe vraag ik een interventie aan?

Neem zelf contact op met de interventiepartner van uw keuze en zorg dat u binnen drie maanden een offerte hebt. Daarna heeft u nog drie maanden om de interventie te plannen of uit te voeren. Let op: uw voucher vervalt als u dit niet op tijd regelt. Na goedkeuring van de offerte kunt u direct aan de slag. Het mooie is dat deze interventies gericht zijn op langdurige resultaten, met bijvoorbeeld borgingssessies om de impact te waarborgen.

Mis deze kans niet!

Investeren in de duurzame inzetbaarheid van uw team is noodzakelijk, en met deze subsidiemogelijkheden wordt het wel heel aantrekkelijk. Zorg ervoor dat u er snel bij bent, want de beschikbare budgetten zijn beperkt.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij staan klaar om u te helpen!


Bedankt voor uw inschrijving. U ontvangt een e-mail waarmee u uw inschrijving kunt bevestigen.