Stage bij Sovib: een win-winsituatie

Sovib is een Erkend Leerbedrijf geworden: wij zoeken mensen, stagiaires een stageplaats.

Publicatiedatum

4 april 2023

.

Sovib heeft zich aangemeld als Erkend Leerbedrijf voor MBO-studenten en de erkenning is onlangs verleend. We zijn blij dat we studenten een stageplaats kunnen aanbieden en andersom brengen stagiaires nieuwe inzichten naar ons. Op 21 november vorig jaar begon Mitra Haq als onze eerste MBO-stagiaire, die ze eind januari succesvol afrondde. Mitra volgt de opleiding juridisch administratief medewerker op het Zadkine College in Rotterdam. Wat zijn haar ervaringen?

Bij een verzekeringskantoor

Mitra: “Ik zocht een stageplaats via Stagemarkt en zo vond ik een plek bij Sovib. Ik wilde ook graag stagelopen bij een verzekeringskantoor, dus dat kwam goed uit. Aanvankelijk wilde ik stagelopen bij een advocatenkantoor, maar ik zit nog in mijn eerste leerjaar en een stage bij een advocatenkantoor is dan misschien iets te snel. En ik had wat moeite met het vak Sociale zekerheid, daarom leek het me goed om daar iets meer over te leren. Hoe verzekeringen en belastingen werken, dat soort dingen. Dus alles bij elkaar was ik blij dat ik stage kon lopen bij Sovib.”

Verwachtingen uitgekomen

Nu was het voor Sovib zelf ook de eerste keer dat er een stagiaire kwam. Heeft Sovib aan de verwachtingen van Mitra voldaan? “Ja, de verwachtingen zijn zeker uitgekomen. Het was een korte periode, iets meer dan twee maanden, maar ik heb er veel geleerd. Qua werk, maar ook hoe je met elkaar met respect omgaat. Dat was leuk om te leren. Natuurlijk waren de werkzaamheden belangrijk: hoe ga je om met documenten en privacy bijvoorbeeld, en administratief werk. Netjes en geordend werken. Mijn collega’s waren echt heel aardig, ik werd hartelijk ontvangen. Ik kon gewoon alles vragen en het was een heel goede stage. Ook geleerd dat ‘juridisch’ verder gaat dan een advocatenkantoor of de gemeente, het gaat veel verder dan dat en je kunt op veel plekken werken. Bij Sovib leerde ik van alles vanaf het begin.”

Werkzaamheden

Mitra liep stage op de afdeling W&I (Werk en Inkomen). Ze hield zich onder meer bezig met administratief werk. “Ik heb geen diploma voor klantcontact, dus dat zat er niet in. Brieven inscannen van verzekeringsmaatschappijen en artsen, opslaan en terugsturen. Betaalbevestigingen opslaan in Excel, de klant laten weten en vorderingen verwerken. Maar dat laatste vond ik best moeilijk. Het is belangrijk dat je netjes werkt zonder fouten en zonder stress. Voor twee maanden was het best veel en als ik het vergelijk met wat klasgenoten hebben gedaan, dan ben ik echt blij. Anderen mochten veel minder doen bij hun stage. Ik dacht altijd dat ik na mijn studie bij een gemeente zou gaan werken, maar dit vond ik ook erg leuk: je helpt klanten en het samenwerken met collega’s. Kijken welke verzekering bij welke klant past. Ik wil graag iemand helpen en iets voor iemand betekenen. Dat kan ook bij een bedrijf als Sovib.”