Poffertjes voor het goede doel

Een middagje poffertjes bakken in een verzorgingshuis in Barendrecht: vijf collega's van Sovib aan het werk voor het goede doel.

Publicatiedatum

7 februari 2023

.

Zoals zoveel bedrijven voelen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en die nemen we ook graag aan. We hebben een hart voor de zorg en het is dan ook niet meer dan logisch dat we de invulling van die verantwoordelijkheid juist in die branche zoeken. Al tijdens de coronaperiode werden er contacten gelegd tussen Borgstede en Emma Lodge van Sovib. Emma woont vlakbij Borgstede in Barendrecht en zij vroeg of er wellicht een leuke activiteit was waar Sovib een bijdrage aan zou kunnen leveren. Wij werken immers voor de zorg en dat doen we met veel plezier, en we zoeken voortdurend naar manieren om even dat stapje extra te zetten. Borgstede is een verpleeg- en verzorgingshuis waar sommige mensen aan hun eigen kamer zijn gebonden. Er zijn ook enkele gesloten afdelingen voor mensen met ernstige dementie. Bij Borgstede bestond al het idee voor een Hollandse Middag en de vraag was of wij op die middag poffertjes zouden kunnen bakken en rondbrengen. Vijf man en vrouw sterk gingen we erop af!

Iedereen blij

Na een korte uitleg ging het vuur onder de bakplaat aan en startte onze poffertjeskraam. Lisette, Astrid en Jos gingen bakken, Diana en Emma hielpen Chantal van Stichting Laurens met het rondbrengen van de porties. De samenwerking verliep uitermate soepel en afgezien van een brandwondje bij Jos werd het een groot succes. Naast de bewoners in de gemeenschappelijke eetzaal werden ook de bewoners van de gesloten afdelingen verblijd met een portie poffertjes met suiker en boter. Al met al een hele leuke ervaring, waarbij hele dankbare bewoners voor een goed gevoel zorgden. Iedereen blij!

Heel veel gebakken

Emma: “Er waren maar één of twee bewoners die geen poffertjes lustten, dus we hebben er heel veel gemaakt. Als je een tijdje staat te bakken, krijg je er gelukkig steeds meer handigheid in. En we hebben de bewoners gevraagd of ze lekker waren. Gelukkig kregen we positieve reacties. Er was maar één probleem: we roken na deze middag allemaal drie dagen lang naar poffertjes, haha. Maar dat hadden we er wel voor over. Mooi dat je door middel van vrijwilligerswerk zo iets terug kunt doen voor de zorg.”

Meer weten?

We zijn regelmatig op zoek naar leuke projecten waar we invulling kunnen geven aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Neem gerust eens contact met ons op als zo'n gelegenheid zich voordoet. We denken met plezier mee en zijn altijd bereid om te kijken wat we zouden kunnen betekenen.