Watermonitoring

Wilt u de gevolgen van waterschade beperken en daarnaast actief bijdragen aan een duurzame samenleving dan biedt watermonitoring de oplossing voor u.

Wat houdt watermonitoring in?

Uit onze gegevens blijkt dat er regelmatig aanzienlijke waterschaden ontstaan door lekkende waterleidingen. Vaak wordt de lekkage niet direct opgemerkt waardoor de gevolgen aanzienlijk kunnen zijn.

Bovendien gaat er in veel gebouwen ongemerkt veel water verloren zonder dat dit schade veroorzaakt. Denk hierbij aan een defect toilet, een defecte waterontharder of een lekkende kraan.

Door het watergebruik real time te monitoren worden lekkages vroegtijdig zichtbaar en kan dit bijdragen aan een jaarlijkse waterbesparing tot wel 20%. Deze waterbesparing resulteert tevens in een substantiële beperking van de uitstoot van CO2.

Om waterschaden te beperken en omdat Sovib actief wil bijdragen de duurzaamheid-doelstellingen van onze deelnemers hebben wij een onderzoek gedaan naar watermonitoringsystemen voor de zakelijke markt. Naar aanleiding van dit onderzoek zijn wij de samenwerking aan gegaan met Shayp.

Wat levert het u op?

Het watermonitoringsysteem van Shayp bestaat uit een meter plus datalogger voor iedere locatie van de zorginstelling plus een app waarop real-time het watergebruik van alle locaties kan worden bijgehouden. Hiermee worden lekkages eenvoudig inzichtelijk.

Voor plotselinge grote lekkages is er een waarschuwingssysteem die ook buiten kantooruren een melding geeft.

Om de zorgorganisatie in staat te stellen te sturen op het watergebruik kunnen de diverse locaties met elkaar vergeleken worden. Het systeem draagt bij aan een waterbesparing die kan oplopen tot wel 20%.

Meer weten of wilt u een offerte ontvangen?

U kunt ons telefonisch bereiken op telefoonnummer 010-4113751 op per e-mail via watermonitoring@sovib.nl.

Over Sovib

Sovib is gespecialiseerd in verzekeringen en diensten voor de zorgsector. Voor ons is verzekeren een mogelijk sluitstuk van een advies op maat over risicobeheer. Onze diensten en verzekeringen zijn allemaal ontstaan vanuit de vraag van de zorgsector. Maatwerk dus.

Meer over Sovib

Contact